Unde să mergi dacă ai una sau mai multe Urgențe Stomatologice în Cluj

Cuprins

Dacă vă confruntați cu dureri dentare sau ați suferit un traumatism dentar, atunci vă recomandăm să veniți la o consultație cât mai devreme.

Când este necesar să vă prezentați cât mai repede la cabinetul stomatolog?

Cauzele sunt multiple, adeseori simptomatologia implică durere, însoțită sau nu de abcese locale, fracturi dentare.

Cele mai comune patologii dentare care necesită un control de urgență în cabinetul stomatologic sunt:

  • pulpita acută (inflamația pulpei dintelui) – în acest caz, durerea este intensă, localizată sau iradiată la nivelul țesuturilor din jur;
  • parodontită apicală acută – este afectat țesutul din jurul rădăcinii dintelui și este, de asemenea, însoțită de durere;
  • abces sau inflamarea gingiei din jurul dintelui;
  • traumatisme dento-alveolare (luxații, fracturi, avulsie);
  • alveolită sau infecție postextracțională;
  • pericoronarită – apare, în general, în cazul molarilor de minte;
  • carii adânci;

Simptome ce necesită atenție medicală urgentă

Recunoașterea unei urgențe dentare este esențială pentru a primi tratamentul necesar la timp și pentru a preveni complicațiile. Iată câteva semne și simptome la care trebuie să fim atenți:

  • Durere severă și persistentă: O durere intensă care nu dispare cu analgezice obișnuite poate indica o problemă serioasă, precum o inflamație acută, infecție dentară sau abces.
  • Dinți fracturați: Un dinte fracturat în urma unui accident sau al mușcării unui obiect dur reprezintă un caz în care este importantă consultarea imediată a unui dentist pentru a preveni infecția și a salva dintele.
  • Dinți avulsați (scoși din alveolă): Un dinte complet scos din alveolă în urma unui traumatism impune acționarea rapidă. Este important să mergeți de urgență la medicul stomatolog.
  • Inflamație severă: Inflamațiile bruște în zona feței, gâtului sau gingiilor pot indica o infecție, cum ar fi un abces dentar.
  • Mobilitate dentară: Dacă un dinte devine brusc mobil fără un motiv evident, aceasta poate fi un semn de infecție sau de traumă.
  • Dureri la mestecat: Durerile care apar în timpul masticației pot fi cauzate de fracturi ale dinților, carii profunde sau infecții ale rădăcinii dentare.

Faceți cunoștință cu noi

George Stanciu
Medic Stomatolog

Bucuria de a vedea fericirea pe chipul pacienților la finalul tratamentului este de neprețuit, iar vizitele constante de-a lungul anilor îmi aduc satisfacția de a cunoaște și de a lega relații cu oameni extraordinari.

George Stanciu
Medic Stomatolog
Moisă Simona
Medic Specialist Ortodontie și Ortopedie Dento-facială

Bucuria de a vedea fericirea pe chipul pacienților la finalul tratamentului este de neprețuit, iar vizitele constante de-a lungul anilor îmi aduc satisfacția de a cunoaște și de a lega relații cu oameni extraordinari.

Moisă Simona
Medic Specialist Ortodontie și Ortopedie Dento-facială

Prevenție

Vizitele regulate la medicul stomatolog cresc șansele ca problemele să fie detectate din timp și prevenite înainte ca durerea să apară. De asemenea, o igienă orală corespunzătoare reduce riscul unei urgențe dentare.

Cum știm dacă avem de-a face cu o urgență sau este o problemă care mai poate aștepta?

Este important să putem recunoaște diferențele dintre acestea pentru a putea preveni complicațiile în cazul unei urgențe.

Unele dintre semnele unei urgențe sunt: durerile intense și persistente, sângerările excesive survenite în urma unui traumatism sau unei extracții dentare. De asemenea, dinții avulsați, infecțiile grave sau umflăturile faciale indică faptul că ne confruntăm cu o urgență. Câteva dintre problemele dentare care suportă amânare sunt durerile moderate, cariile minore și dinții ciobiți, dar care nu provoacă durere.

Tipuri de urgențe stomatologice

Dureri dentare

Durerile dentare pot avea multiple cauze, cum ar fi cariile și infecțiile, fracturile și abcesele, traumatismele și patologiile gingivale. Este important să recunoaștem simptomele și să căutăm tratament profesional prompt pentru a preveni complicațiile și a asigura o sănătate orală optimă.

Cea mai bună soluție pentru durerile dentare este consultarea unui dentist, dar dacă nu avem posibilitatea imediată, există câteva lucruri care vor ameliora durerea până vom putea apela la un profesionist: medicamentele antiinflamatoare și pentru durere, compresele reci aplicate pe obraz pentru a reduce durerea și evitarea alimentelor foarte reci, fierbinți sau dulci.

Infecții și abcese dentare

Abcesele provoacă, în general, dureri pulsatile. Acestea pot fi de mai multe tipuri: abcesul apical apare de regulă după necroza pulpară, pulpita purulentă sau chiar și după tratamente radiculare incorect efectuate; abcesul pericoronar (în jurul coroanei dentare); abcesele parodontale, care reprezintă o complicație a bolii parodontale.

O carie netratată, fracturile sau chiar o procedură dentară eșuată pot provoca o infecție care, dacă este lăsată să se răspândească, conduce la complicații neplăcute. Tratamentele necesare pentru soluționarea unei astfel de probleme sunt tratamentele de canal, drenajul abcesului, antibioticele și extracția dentară.

Traumatisme dento-alveolare

Acestea reprezintă leziuni ale dinților, gingiilor și structurilor adiacente, cauzate de șocuri sau accidente. Aceste leziuni pot varia de la mici fisuri și ciobituri până la fracturi grave sau dinți avulsați. Tratamentul prompt și adecvat este esențial pentru a preveni complicațiile și a salva dinții afectați.

Cel mai adesea, traumatismele sunt cauzate de accidente sportive și auto, mușcarea unor obiecte dure și căderile accidentale, în special la copii.

În funcție de traumatismul suferit, tratamentul poate fi: reconstrucția cu materiale compozite, coroane dentare sau fațete, în funcție de severitate; plombare; tratament de canal; extracția.

Servicii de urgență stomatologică Stadent

La clinica Stadent, oferim o gamă variată de servicii, menite să răspundă la toate nevoile pacienților noștri, inclusiv celor neprevăzute.

Medicii noștri sunt disponibili în vederea consultațiilor și intervențiilor de urgență de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-20:00.

Ce prețuri sunt pentru urgențe stomatologice?

  • Preț Consultație de urgență 150 lei

La clinica Stadent, prețul pentru intervențiile de urgență este stabilit în funcție de problema fiecărui pacient. Pentru lista cu prețurile generale ale serviciilor noastre accesează lista prețurilor Stadent.

Recenziile pacienților mulțumiți serviciile Stadent

Codruța R.
Codruța R.
@codruta
Read More
Am fost impresionată de răbdarea, atenția la detaliu, sârguința și considerația față de confortul pacientului a domnului Dr. Stanciu. Și îmi place așa de mult cum îmi arată dinții acum. Iar atmosfera de la cabinet a fost de fiecare dată primitoare și jovială. Te întorci cu drag la control.
Maria M.
Maria M.
@mariam
Read More
Recomand! Merg doar la el de cativa ani. Lucreaza foarte bine si bland.
Maria C.
Maria C.
@mariac
Read More
Personal medical f bine pregatit, atmosfera relaxanta si prietenoasa. Preturi accesibile. Cu siguranta recomand:)
Previous
Next

Cum te poți programa la Stadent

Dacă te-ai hotărât să urmezi un astfel de tratament sau orice alt tip, te poți programa ușor pentru o consultație la clinica noastră prin apel telefonic sau scrie-ne un mesaj pe Whatsapp la 0746268095. Te așteptăm în vizită la adresa: Str. Baba Novac, nr. 28, Cluj-Napoca.

0746 268 095